L’Associació d’Espectadors obre el primer trimestre de la temporada 2025-2026 amb una programació formada per vuit espectacles: cinc propostes teatrals i tres musicals. A tot això, s’hi afegeixen les projeccions de cinema, les clàssiques Nits de Música —que enguany estrenen direcció, amb un relleu generacional que promet noves propostes—, les retransmissions d’òperes des dels principals teatres internacionals, i les trobades mensuals del Cafè Literari, que continuen cada dilluns al Centre Cultural.
La temporada arrencarà el 3 d’octubre amb la presentació oficial de la programació, a càrrec de Patricia de No i la seva flauta travessera. Una proposta musical gratuïta per obrir la temporada amb el màxim d’assistència al Teatre Auditori.
Teatre en primera línia
El 17 d’octubre arriba ‘Dones de ràdio’, de Sergi Belbel. En aquest muntatge, coneixerem tres dones aparentment sense res en comú: la Rosa, de 55 anys, una dona amb caràcter que lidera un programa de ràdio d’èxit; lÀgata, d’uns 40, infermera, discreta i sensible i la Carol, de menys de 30, espontània, desinhibida i desorientada professionalment.
Tres vides que no tenen res en comú, fins al dia en què cadascuna d’elles es troba… un embalum en el pit. Les tres vides donaran un gir de 180 graus. Amb un text ple de tendresa, humor i sensibilitat, les actrius Àngels Gonyalons, Sara Espígul i Sara Diego donen vida a aquest relat de superació i empatia.

El 7 de novembre serà el torn d’‘El principi d’Arquimedes’, de Josep Maria Miró, dirigit per Leonardo V. Granados. Un dels grans èxits del teatre català contemporani, traduït a 20 idiomes i estrenat en més de 40 muntatges internacionals. El text gira al voltant d’un incident en una piscina: un monitor fa un petó “innocent” a un nen. La confiança, els prejudicis i el poder de la por són els eixos d’aquest drama intens, amb Sandra Monclús Mancón, Marc Tarrida Aribau, Jordi Coll Serra i Eric Balbàs.

El 21 de novembre, nova proposta teatral amb ‘La Presència’, escrita i interpretada per Yago Alonso i Carmen Marfà, i dirigida per Pau Carrió. L’Ernest i la Sandra es retroben a la masia familiar per acompanyar el seu pare en les últimes hores de vida. Però un misteriós toc de campana després de la seva mort fa saltar totes les alarmes: potser el pare no ha marxat del tot? Un thriller emocional amb pinzellades paranormals que explora els secrets familiars, la fe i l’escepticisme. Intèrprets: Anna Sahun, Pau Roca, Marc Rodriguez i Nausicaa Bonnín.

Altres protagonistes
El 19 de desembre, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, dirigida per Daniel Ligorio, oferirà el concert ‘Un Nadal vienès’. Especialitzada en repertori per a cordes, aquesta formació estable creada l’any 2000 ha portat la seva música arreu del territori i ha col·laborat en projectes destacats. El concert promet una selecció acurada que capturarà l’esperit nadalenc amb elegància i calidesa.

El 9 de gener, l’escenari del Teatre Auditori es transformarà en un laboratori màgic amb ‘Bulle à Bulle’, l’espectacle familiar de Pep Bou i Martin Cattani. Un viatge visual i poètic a través de bombolles de sabó, on un mestre i el seu aprenent comparteixen, amb humor i tendresa, l’art d’un món efímer i fascinant.

El 23 de gener, la música tornarà amb el Trio Claret i Patricia de No i la seva proposta ‘Dels teatres a les tavernes vieneses’. Una combinació entre música clàssica i popular que farà gaudir el públic d’un viatge musical amb el toc càlid i íntim de la música de cambra.

Un final teatral de nivell
El 6 de febrer es tanca el primer trimestre amb ‘La Majordoma’, un altre text de Josep Maria Miró, protagonitzat per la magnífica Rosa Renom. Una dona torna al pis del qual va fugir fa gairebé trenta anys, deixant enrere el seu marit i el seu fill. Ara, es fa dir “la majordoma” i porta una nova identitat marcada pel pas del temps i les experiències viscudes en un poble de muntanya. El muntatge explora la transformació personal, el poder i les ferides familiars.

Cinema amb mirada contemporània
El 15 d’octubre, s’inaugura la programació cinematogràfica amb ‘Los Tortuga’, el darrer film de la directora ripolletenca Belén Funes. La pel·lícula explica la història de l’Anabel, una jove que veu com el seu futur se’n va en orris quan rep una carta que l’obliga a abandonar el pis on ha viscut tota la vida.

I també es podrà veure ‘Conclave’, d’Eduard Berger, el 21 de gener. Després de la inesperada mort del Summe Pontífex, el cardenal Lawrence és designat com a responsable per a liderar un dels rituals més secrets i antics del món: l’elecció d’un nou Papa. Quan els líders més poderosos de l’Església catòlica es reuneixen en els salons del Vaticà, Lawrence es veu atrapat dins d’una complexa conspiració, alhora que descobreix un secret que podria sacsejar els fonaments de l’Església.
Intel·ligent thriller sobre els jocs de poder, ambicions i perills dins de l’Església catòlica, amb altes dosis de suspens.

fmwripollet.cat
